Iğdır Üniversitesi 2018 2019 Bahar Merkezi Puanla Yatay Geçiş Başvuruları

Iğdır Üniversitesi 2018 2019 Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş hakkında bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

 

Iğdır  Üniversitesi ve diğer yurtiçi üniversitelere kayıtlı olan öğrenciler, Üniversitemiz programlarına 28 – 29 Ocak 2019 tarihleri arasında yatay geçiş başvurusu yapabileceklerdir.

Başvuru ve Geçiş koşulları

  1. Başvuruda bulunacak olanların kayıtlı oldukları yıldaki merkezi (ÖSYS) yerleştirme puanının, Üniversitemiz programlarının taban puanına eşit veya yüksek olması gerekmektedir.
  2. Yatay geçiş başvuruları, sadece ilan edilen süre içerisinde yapılır.
  3. 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden kurumlararası yatay geçiş, kurum içi yatay geçiş ve çift anadal işlemleri başvurusu bulunanlardan başarı sırasının mühendislik için en düşük 240 bininci sırada olma şartı aranmaktadır.
  4. İlgili komisyonlar öğrencinin daha önceki dönemlerde aldığı dersler ile yatay geçiş yaptığı programın derslerini dikkate alarak senatonun belirlediği esaslara göre öğrencinin hangi yarıyıla veya sınıfa intibak ettirileceğini tespit eder varsa öğrencinin alması gereken ilave derslerden oluşan bir intibak programı ile muaf tutulması gereken dersleri belirler.

 

  1. Özel Güvenlik ve Koruma programı için; 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 18. maddesinde belirtilen şartlara sahip olmak gerekmektedir.

 

Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş başvurunda bulunacak öğrencilerin mevcut kayıtlı olduğu programdaki azami süreleri aşmamış olması gerekmektedir.

 

Başvuru İçin Gerekli Belgeler:

  1. 1-Adayın halen kayıtlı bulunduğu üniversiteden aldığı onaylı Öğrenci Belgesi.(son bir ay içerisindeki)
  2. 2-Nüfus Cüzdanının arkalı önlü Fotokopisi.
  3. 3-Adayın halen kayıtlı olduğu üniversiteye/programa kayıt yaptırdığı yıla ait ÖSYS Sonuç Belgesi
  4. 4-Yerleştirme sonuç belgesi
  5. 5-Puan YGS,LYS sonuç belgesi internet çıktısı.(tüm puanların yer aldığı sonuç belgesi)
  6. 6-Onaylı Not Durum Çizelgesi (Transkript) ile Onaylı Ders İçeriği.
  7. 7-Zorunlu hazırlık sınıfı/zorunlu bilimsel hazırlık sınıfı olan programlara başvuranlardan, hazırlık sınıfı başarı belgesi/muafiyet belgesi.
  1. 8-Daha önce Yatay Geçiş Yönetmelik Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair Taahhütname
  2. 9-Iğdır Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma bölümü Özel güvenlik görevlisi çalışma izni verilebilmesi için, aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde, bir hastaneden veya yeterli bir sağlık kuruluşundan alınan “özel güvenlik görevlisi olur” ibareli sağlık raporu istenir.
  3. Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak.
  4. Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak.
  5. Göz: Körlük veya gece körlüğü olmamak.
  6. Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasını engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.

Iğdır Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri (ön lisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).

5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

 Iğdır Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (ön lisans) mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

NOT: Öğrenci tarafından yazılan Başvuru Dilekçesine yukarıda belirtilen belgeler eklenerek,

28 – 29 Ocak 2019 tarihleri arasında yatay geçiş yapılmak istenen fakülte/yüksekokula şahsen veya posta yolu ile müracaat edilmesi gerekmektedir. Ancak,posta ile veya bir başkası tarafından istenen belgeler tamam olmak koşulu ile başvuru yapılabilir.Eksik belgeli başvurular ile postadaki /kargodaki gecikmeler değerlendirmeye alınmaz,başvurunun kabul edilmemesinden Üniversitemiz sorumlu tutulamaz.

Kesin Kayıt Tarihleri ve Kayıt Yeri:

Kayıt yaptırmaları uygun görülen öğrencilerin kayıtları 04 – 08 Şubat 2019 tarihleri arasında; “İlgili Fakülte, Yüksekokularında ” yapılacaktır.

 

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

1)   Adayın halen kayıtlı bulunduğu üniversiteden aldığı onaylı Öğrenci Belgesi.

2)    Nüfus Cüzdanının arkalı önlü Fotokopisi.

  1. Adayın halen kayıtlı olduğu üniversiteye/programa kayıt yaptırdığı yıla ait ÖSYS Sonuç Belgesinin internet çıktısı.
  2. 2 adet 4.5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf. (Fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, Ad ve Soyad yazılacaktır.)
  3. İkinci Öğretim Programlarına geçiş yapmak isteyen öğrencilerden öğrenim ücretinin birinci taksitinin yatırıldığını (Iğdır Üniversitesine) gösteren banka dekontu.
  4. Kayıtlı olduğu üniversiteye ait öğrenci kimlik kartı. (İlgili üniversiteye kesin kayıttan sonra resmi yazı ekinde gönderilmek üzere)

 

NOT: Üniversitemize başvurusu kabul edilen ve kesin kaydını yaptıran öğrencilerin halen kayıtlı oldukları üniversitelerden ilişiklerinin kesilerek dosyalarının gönderilmesi resmi yazı ile istenecektir. Ayrıca, öğrencilerin önceden ilişik kesmeleri gerekmemektedir.

 

1)-Başvuru yapılabilecek lisans-önlisans programları ile 2014-2015-2016-2017-2018 Yıllarına ait Taban Puanlarını ve 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Yatay Geçiş Kontenjanlarını görmek için aşağıdaki ekte bulunan belgelere bakınız.

EK=1(TIKLAYINIZ)

2)-Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın uygulama esaslarına ilişkin 08/01/2015 Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararına ulaşmak için ekteki belgelere bakınız .

EK=2  (TIKLAYINIZ)

3)-Daha önce Yatay Geçiş Yönetmelik Ek Madde-1 Uygulama Esaslarına göre yatay geçiş yapmadığına dair Taahhütname için ekte bulunan belgeye bakınız.

EK =3 (TIKLAYINIZ)

4)- Yatay Geçiş Takvimi için ekteki belgelere bakınız.

EK=4 (TIKLAYINIZ)

5)- Başvuru Dilekçesi için ekteki belgelere bakınız.

EK=5 (TIKLAYINIZ)

 

(Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sayfasında yer alan taahhütname doldurularak başvurulan ilgili fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu öğrenci işleri bürolarına başvuru sırasında teslim edilecektir.

Yazdır:

 

Dosyalar
  •  
    2018-2019 MERKEZİ YERLEŞTİRME ESASINA DAYALI YATAY GEÇİŞ KONTENJANLARI
  •  
    YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ
  •  
    TAAHÜTNAME
  •  
    YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ
  •  
    Dosya

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.