2020 ALES Tüm Dersler Konuları ve Soru Dağılımı

ALES, yükseköğretim kurumlarının; öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, lisansüstü eğitime girişte ve yurt dışına lisansüstü eğitime gönderilecek adayların seçimi için yapılan bir sınavdır.

ALES’e bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ve denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilir.

ALES, ÖSYM tarafından ALES/1, ALES/2 ve ALES/3 olarak 81 il merkezinde yılda üç kez yapılmaktadır. ALES, 50 sayısal ve 50 sözel sorularının bulunduğu iki testten oluşmaktadır. 100 sorudan oluşan bu sınav için 150 dakika (2,5 saat) cevaplama süresi verilmektedir

Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik değil, Yükseköğretim kurumlarının farklı bölümlerinden mezun adayların cevaplayabilecekleri niteliktedir.

ALES’te Sözel Bölümden 50 soru , Sayısal Bölümden 50 soru olmak üzere toplam 100 Soru soruluyor ve adaylara 150 dakika süre veriliyor. 

 

[maxbutton id=”2″ url=”https://www.unikampus.net/2020-ales-turkce-konulari-ve-soru-dagilimi/” text=”2020 ALES Türkçe Konuları” ]

[maxbutton id=”2″ url=”https://www.unikampus.net/2020-ales-matematik-konulari-ve-soru-dagilimi/” text=”2020 ALES Matematik Konuları” ]

[maxbutton id=”2″ url=”https://www.unikampus.net/2020-ales-geometri-konulari-ve-soru-dagilimi/” text=”2020 ALES Geometri Konuları” ]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.