İSÜPASS Nedir ? Nasıl Başvuru Yapılır ?

İSÜPASS, İstinye Üniversite’sinin yeni burs modelidir. Üniversite adayları akademik başarılarının haricinde geçmiş başarıları, tecrübeleri, projeleri, gelecekte yapmayı hedefledikleri ve ilgi alanları doğrultusunda İSÜPASS bursunu kazanabilirler.

 

 

2018 YKS’ye giren tüm üniversite adayları İSÜPASS’a başvurabiliyor. İSÜPASS bursunu kazanabilmek için İSÜPASS sisteminde hedeflediğiniz 5 bölümden birine ÖSYM tarafından yerleştirilmeniz gerekiyor. Aksi takdirde burstan faydalanamıyorsunuz. Hedeflediğiniz bölümleri tercih döneminin sonuna kadar güncelleyebiliyorsunuz.

 

 

İSÜPASS’da en düşük burs %20 , en yüksek burs %100 olarak veriliyor ve önlisans-lisans tüm bölümlerde geçerli oluyor . İSÜPASS bursu diğer burslara* ek olarak uygulanacak. ( * ÖSYM Tercihinde %25-%50 burslu kontenjanlara yerleşme ) . Verilecek burs normal eğitim süresi boyunca sürüyor ve not ortalamasına göre kesilme uygulanmıyor.  İstinye Üniversitesi gerekli gördüğü taktirde üniversite adaylarını mülakata çağırabiliyor.

 

 

Geçerli olan bölümler :

 

 

 

 

 

 

 

Başvuru Adımları : 

 

  • İSÜPASS Sistemi’ne üye ol
  • Bize önce kendini, sonra bugüne kadar yaptığın çalışmaları, yapabileceklerini anlat
  • Aşağıdaki 5 alandan en az birinde bugüne kadar başardıklarını belgele
    • Spor, Kültür, Sanat
    • Bilim ve Teknoloji
    • Girişimcilik ve İnovasyon
    • Sosyal Sorumluluk
    • Uluslararası Etkinlikler
  • İSÜ’de tercih etmeyi planladığın 5 bölümü bizimle paylaş

 

1. Adım
Başvuru” sayfasına gir ve sisteme üye ol. Sisteme giriş için kullanacağın İSÜPASS şifresi  telefonuna gönderilecek, bu şifreyi sisteme her giriş yaptığında kullanabilirsin.

2. Adım
Üye girişi yaptıktan sonra başvuru formunu doldurmaya başlayabilirsin.

3. Adım
Bize kendinden bahset:
Öncelikle seni tanımamız için bize biraz kendinden bahsetmeni istiyoruz. Bu yazıda yapmaktan keyif aldığın aktiviteler, ilgi alanların varsa sanat ve spor gibi alanlarda yaptığın çalışmaları anlatabilirsin. Katıldığın ulusal, uluslararası yarışma ve organizasyonlara ilişkin katılım belgesi, başarı belgesi, kazandığın ödüllerin varsa bunları eklemeyi unutma. Bir diğer önemli konu da sosyal sorumluluk projeleri. Projelerde görev aldıysan sebebi, hangi aşamada destek verdiğin gibi detayları yazabilirsin.

4. Adım
Başvuru yapmak istediğin alanı belirle. Birden fazla alanda başvuru yapabilirsin. Kendini ne kadar iyi ve çok yönlü anlatırsan İstinye pasaportu alman o kadar kolay olacaktır.

Spor, Kültür, Sanat
Amatör veya profesyonel olarak yaptığın spor dalları varsa neden seçtiğini, varsa başarılarını anlatabilirsin. Katıldığın yarışmaları, kazandığın ödül ve madalyaları yazabilirsin. En önemlisi sporun sana neler kattığını anlatabilirsin.
İlgi duyduğun, uğraştığın sanat dalı varsa hangisi olduğunu ve seçme sebeplerini anlatabilirsin. Bu alanda yaptığın çalışma, organizasyon ve etkinliklerden bahsedebilir, aldığın belgeleri sisteme yükleyebilirsin.

 

Bilim ve Teknoloji
Bilimsel çalışmalar içinde yer aldın mı? Bilimsel bir araştırma gerçekleştirdin mi ya da bir araştırma projesinde yer aldın mı? Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK veya özel bir şirketin düzenlediği Bilim ve Teknoloji temalı bir yarışmaya katılım gösterdiysen bundan bahsedebilirsin. Yarışmaya katıldığın projenin gelişimini, süreçlerini ve kendi deneyimini anlatabilirsin. Aldığın ödül, derece, katılım belgesi veya sertifika gibi belgeleri de gönderebilirsin. Bilim ve Teknoloji alanında gerçekleştirdiğin, devam eden bir proje veya gelecekte hayata geçirmeyi hedeflediğin bir fikrin varsa bizimle paylaşabilirsin.

 

Girişimcilik ve İnovasyon
Girişimcilik ve inovasyonla ilgili bir tecrüben oldu mu? Gerçekleştirdiğin veya tasarladığın inovatif bir projen oldu mu? Eğer girişimcilikle ilgili gerçekleştirmeyi hedeflediğin bir projen veya fikrin varsa bunu da paylaşabilirsin. Aynı şekilde inovatif düşünce ve fikirlerini; üniversite hayatında bu konuda yapmak istediğin çalışmaları burada paylaşabilirsin.

 

Sosyal Sorumluluk
Destek verdiğin sosyal sorumluluk projesi, çalışması oldu mu? Topluma değer kattığına, fayda sağladığına inandığın bir çalışman oldu mu ya da bu tarz bir çalışma içinde aktif olarak yer aldın mı? Dünyaya, içinde yaşadığın topluma ve çevreye değer katacak, fayda sağlayacak, farkındalık yaratacak bir projen oldu mu? Üniversite hayatında bu konuda yapmak istediğin çalışmalar var mı? Sosyal sorumluluk ile ilgili tecrübelerini ve projelerini bizimle paylaşabilirsin.

 

Uluslararası Etkinlikler
Uluslararası bir etkinliğe, yarışmaya katıldın mı? Kendini dünya vatandaşı olarak tanımlar mısın? Evet ise neden? Bildiğin yabancı dilleri bizimle paylaşabilirsin. MUN (Model of United Nation), uluslararası münazara turnuvaları gibi etkinliklerde veya benzeri projeler içinde yer aldın mı? Türkiye’yi uluslararası bir platformda temsil ettin mi?

 

 

5. Adım
Ekleyeceğin tüm içerikleri önce form dışında hazırla, ön hazırlık işlerini epey kolaylaştıracaktır.
Ekleyeceğin dosyaların format ve boyutuna dikkat etmeni tavsiye ederiz.

 

 

6. Adım
Başvuru formunu doldurup kayıt et. Gerekirse sisteme yeniden giriş yapıp kayıt ettiğin bilgileri güncelleyebilir ve yeni dosyalar yükleyebilirsin. Başvuru formun son haline geldiğinde “Tamamla”  butonuna bastığında tüm bilgi ve belgelerin değerlendirilmek üzere İstinye Üniversitesi Burs Değerlendirme Kurulu’na ulaşmış olacaktır. Sonuçlar başvurunun tamamlanmasından itibaren iki hafta içerisinde tarafınıza SMS ve E-posta ile bildirilecektir.

 

 

 

Başvuru ve Detaylı Bilgi için

 

 

 

ApplyBAU 2018 Başvuruları Başladı

 

 

 

Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerleri Programı Başvuruları Başladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.