2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavına Kimler Başvuramaz ?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları başladı. Başvurular 22 Mart’a kadar devam edecek.

 

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 02 Haziran 2019 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da, ÖDSGM tarafından yapılacaktır.

 

Sınav başvurusunun yapılabilmesi için öncelikle öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

 

Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri bursluluktan yararlanamazlar.

 

Taksirli suçlar ile kabahat nevînde olanlar dışında işlenilen suçtan dolayı hükümlü bulunan öğrenciler bursluluk sınavına başvuramazlar.

 

Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler İOKBS’ye müracaat edebilirler; sınavı kazananlar Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı yurt içindeki resmî, örgün okul/kurumlara (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) 30 Eylül 2019 tarihine kadar kayıt/nakil yaptırmaları hâlinde bu haklarından yararlanabilirler.

 

Ancak Kanunlarla Özel Hak Tanınan Öğrenciler; Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan çocukların özel okullara devam etmeleri durumunda da bursluluk hakları devam edecektir.

 

Ortaöğretim kurumlarında ortaöğretim süresi boyunca, bir defaya mahsus olmak üzere, parasız yatılı öğrenciler bursluluğa, burslu öğrenciler parasız yatılılığa geçebilir. Burslu öğrencilerin parasız yatılılığa geçişleri sınavsız, parasız yatılı öğrencilerin bursluluğa geçişleri ise Bakanlıkça her yıl merkezî sistemle yapılan bursluluk sınavına başvuru şartlarını taşımaları ve sınavı kazanmaları hâlinde gerçekleşecektir. Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.

 

İOKBS’ye başvuran öğrencilerin başvurularında belgelerin eksik ve yanlış olmaması için öğrenci velilerine rehberlik edilmesi, başvuru şartları ve özellikle mali durum ile kontenjan türüyle ilgili belgelerin tam olup olmadığının okul müdürlüklerince kurulan komisyon aracılığı ile kontrol edilmesi ve “2019 İOKBS ADAY BAŞVURU BİLGİLERİ FORMU”nun komisyon üyelerince de imzalandıktan sonra okul müdürü tarafından elektronik ortamda onaylanması gerekmektedir

 

MEB Bursluluk Sınavı (İOKBS) Tavan ve Taban Puanları

MEB Bursluluk Sınavı Soruları-Cevapları 2018

MEB Bursluluk Sınavı Çıkmış Sorular 

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Başvuru Tarihi Ne Zaman ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Kaç Soru Sorulacak ? Kaç Dakika Sürecek ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Kaç Netle Puanla Kazanılır ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Ne Zaman Nerede Yapılacak ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavına Kimler Başvuramaz ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavına Kimler Başvuramaz ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Başvuru Şartları Neler ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Kaç Kişiye Burs Verilecek ? Kontenjan Dağılımı

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Başvurusunu Geçersiz Sayılacağı Durumlar

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Sınava Giriş Belgesi Ne Zaman Açıklanacak ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Konuları Soru Dağılımı

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavının Geçersiz Sayılacağı Durumlar

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Burs Başlangıcı Ne Zaman ?

2019 MEB İOKBS Bursluluk Sınavı Sonuçlarına Nasıl İtiraz Edilir ?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.