YKS’ye Son 100 Gün Önerileri

23-24 Haziranda yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavına 100 gün kaldı . Kalan süreçte neler yapılması gerektiğiyle ilgili önerilerimize bu yazıda yer verdik. 

 

 

Konu Eksiklerini Tamamla

 

Konu eksiğini tamamlayarak sınava hazır duruma gelmeliyiz. Konulara çalıştıktan sonra mutlaka soru çözüp hataları gidermeliyiz.

 

 

TYT Konuları ve Kaynak Listeleri (PDF)

 

 

 

Sık Sık Konu Tekrarı Yap

 

 

TYT-AYT-YDT art arda olacağı için konu yoğunluğunun fazla olması ve unutmamak adına sık sık konu tekrarı yapmamızda fayda var. 

 

Eski sistemde YGS bittikten bazı konuların bir önemi kalmıyordu ancak yeni sistemde sınavlar 1 hafta sonunda yapılacağından bu madde biraz daha önem kazandı.

 

 

 

 

Farklı Soru Tiplerini Süreyle Çöz

 

 

YKS’de gelebilecek değişik soru tiplerine karşın farklı yayınlardan soru çözmenizde fayda var. Tabi bu soruları süreyle çözmeye kendimizi alıştırıp şimdiden soru çözme hızımızı oturtmuş olmalıyız.

 

 

 

Türkiye Geneli Deneme Sınavlarına Katıl

 

Türkiye Geneli Deneme Sınavları hem farklı soru tiplerini sınav ortamında çözmeniz hem de sınava katılanlar arasında sıralamanızı görmeniz için önemlidir. TÖDER , ÖZDEBİR gibi kurumların sınavlarına katılabilirsiniz.

 

Türkiye Geneli TYT-YKS Denemeleri 2017-2018

 

 

 

Panik Yapma

 

Eğer halen deneme sonuçlarımız düşük geliyorsa panik yapmamalıyız. Özellikle genel tekrarlar sayesinde netlerimizde artış yakalayabiliriz.

 

 

 

Yanlıştan Korkma

 

Denemelerde ve soru çözümlerinde yanlış cevapladığımız soruları yuvarlak içine almalı, test bittikten sonra tekrar dönüp çözmeliyiz. Aynı zamanda belirli konularda hep hata yapıyor isek o konuyu tekrar etmeliyiz.

 

 

 

Sınav Pozisyonunda Ders Çalış

Soru çözerken ve konu çalışırken masa-sandalye kullanmalıyız. Gerçek sınavda en çok zorluk çekenler, yatarak, sırt üstü yada rastgele pozisyonlarda ders çalışıp soru çözenlerdir. Bu nedenle gerçek sınav pozisyonuna uygun çalışmalıyız.

 

 

 

Kaygı için Destek Almaktan Çekinme

 

Eğer sınav kaygısı yaşıyorsak, bunun nedenini bulmalı ya da bir uzmandan hemen destek almalıyız. Çünkü kaygı bizi hem ürkütür hem de kötü sahnelerin devamlı aklımıza gelmesine neden olur. Bu konuda uzmandan destek almanızda fayda var.

 

 

 

Moralini ve Motivasyonunu Yüksek Tut

 

 

Her şeyden önce kendinize güvenin

Hiç bir şeyin moralinizi bozmasına izin vermeyin

Keşke dememek için elinizden geleni yapmamız gerektiğini unutmayın

Zamanı etkili ve doğru kullanabilmek için çalışmaları planlayıp aksatmadan uygulayın. Cep telefonu ve internet ile harcanan süreyi minimuma indirin

Denemeleri çözerken rahat olmaya çalışın. Sonuçları moral bozmak için değil eksikleri görüp telafi etmek için değerlendirin

ASLA ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN

Kazanamayacağınıza dair bir kanıt hiçbir zaman yoktur. Doktorun görmediği hastaya teşhis koyması nasıl ki mümkün değil ise, sizin de girmediğiniz sınava teşhis koymanız bir o kadar yanlıştır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.