Yerel Yerleştirme Nasıl Yapılacak ? Öncelikleri Neler ? – 8.Sınıf LGS

Yerel yerleştirme işlemleri okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara öğrencilerin ikamet adresleri, ortaokullarda bulunuşlukları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterlerine göre değerlendirilerek yapılacaktır.

 

 

Tercih edilen lise bakımından;

 

Öğrencilerin, ikamet adresine göre bulunduğu “Kayıt Alanı”ndan okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrencilerden; “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrenciler de “Diğer” Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden avantajlı olacaktır.

 

 

ÖLÇÜT DÜZEY
 

Kayıt Alanı

Kayıt Alanı
Komşu Kayıt Alanı
Diğer Kayıt Alanı

 

 

Bulunduğu “Kayıt Alanında” bir ortaokulda okuyan öğrenci, “Komşu Kayıt Alanı”nda bir ortaokulda okuyan öğrenciye göre; “Komşu Kayıt Alanı”ndaki öğrenci de “Diğer” Kayıt Alanlarında okuyan öğrenciye göre avantajlıdır. Aynı Kayıt Alanında bir ortaokulda okuyan öğrencilerden bulunduğu “Kayıt Alanında” bir ortaokulda dönem olarak fazla okuyan öğrenci az okuyanlara göre daha avantajlı olacaktır.

 

ÖLÇÜT DÜZEY
 

 

Ortaokulda Bulunuşluk

Kayıt Alanında Bir Ortaokulda

 

8 Dönem/7 Dönem/6 Dönem/5 Dönem 4 Dönem/3 Dönem/2 Dönem/1 Dönem

Komşu Kayıt Alanında Bir Ortaokulda
Diğer Kayıt Alanında Bir Ortaokulda

 

 

Öğrencilerin tercih sıralamaları yerleştirme bakımından avantaj sağlayacaktır.

 

ÖLÇÜT DÜZEY
 

 

Tercih Önceliği

1. Tercih
2. Tercih
3. Tercih
4. Tercih
5. Tercih

 

 

Öğrencilerin Ortaokuldaki Başarı Puanı yerleştirmede değerlendirilecektir. Ortaokul Başarı Puanı 80,00-100 başarı diliminde olan öğrenciler, 60,00-79,99 başarı diliminde olan öğrencilere göre; 60,00-79,99 başarı diliminde olan öğrenciler de 60,00’ın altında başarı diliminde olan öğrencilere göre daha avantajlı olacaktır.

 

 

ÖLÇÜT DÜZEY
 

Başarı Dilimleri

Ortaokul Başarı Puanı 80,00-100
Ortaokul Başarı Puanı 60,00-79,99
Ortaokul Başarı Puanı 60,00’ın Altında

 

 

Öğrencilerin sekizinci sınıfta okula devam durumları yerleştirmede değerlendirilecektir. Özürsüz devamsızlığı 0-5 gün olan öğrenciler 5,5-10 gün olanlara göre; 5,5-10 gün devamsızlığı olan öğrenciler 10,5-15 gün olanlara göre; 10,5-15 gün devamsızlığı olan öğrenciler 15,5-20 gün olanlara göre; 15,5-20 gün devamsızlığı olan öğrenciler de 20 gün üzeri olanlara göre daha avantajlı olacaktır

 

 

ÖLÇÜT DÜZEY
 

Özürsüz Devamsızlığı

0-5 gün
5,5-15 gün
15,5-20 gün
20 günden fazla

 

Yerel yerleştirmede son ölçüt olarak yaşça küçük olan öğrenciler öncelikle yerleştirilecektir.

 

 

Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise pansiyonlu okul yerleştirmelerine yaptıkları tercihler dikkate alınmayacaktır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.