YÖK’ten 10 Üniversiteye ”Alan Odaklı Başarı ” Ödülü

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından Türkiye Yükseköğretim Sisteminin uluslararası arenada mevcut durumunun değerlendirildiği ve geleceğe yönelik planlamaların ele alındığı “Küresel Rekabet Ortamında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Toplantısı” düzenlendi.

 

İlk kez sahiplerini bulacak olan eşdeğer veya ayrı 24 alanda uluslararası rekabet edilebilirliği değerlendirilen 10 üniversiteye verilen “Alan Odaklı Başarı Ödülleri”nin açıklandığı toplantıya YÖK Üyeleri, Türkiye’deki üniversitelerin rektörleri ve yurtdışındaki bazı üniversitelerden yöneticiler ile Quacquarelli Symonds (QS) ve University Ranking by Academic Performance (URAP) yetkilileri katıldı.

 

Alan Odaklı Başarı Ödülü”nü almaya hak kazanan eşdeğer veya ayrı 24 alanda uluslararası rekabet edilebilirliği değerlendirilen 10 üniversitenin rektörüne, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç tarafından başarı ödülüne ilişkin sertifikaları takdim edildi.

 

Buna göre Ankara, Bilkent, Boğaziçi, Ege, Hacettepe, İstanbul, İstanbul Teknik, Koç, Orta Doğu Teknik ve Sabancı Üniversiteleri, “Alan Odaklı Başarı Ödülleri”nin sahibi oldu.

 

 

 

 

Dünyadaki 1000 Üniversite ve En İyi Oldukları Alanlar Şöyle : 

 

1- İstanbul Teknik Üniversitesi – Maden Mühendisliği

 

2- Orta Doğu Teknik Üniversitesi – Maden Mühendisliği

 

3- İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi – Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler

 

4- Boğaziçi Üniversitesi – Elektrik ve Elektronik Mühendisliği

 

5- Koç Üniversitesi – Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler / Arkeoloji

 

6-İstanbul Üniversitesi – Tıp / Eczacılık / Ziraat Mühendisliği / Eğitim Fakültesi

 

7-Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi / Tıp / Eczacılık

 

8-Sabancı Üniversitesi – Mekanik Mühendisliği ve Havacılık

 

9-Ege Üniversitesi – Tıp 

 

10-Ankara Üniversitesi – Tıp

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.