2023 MSÜ Sınav Puanı Kaç Yıl Geçerli ? MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı Geçerlilik Süresi

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 19 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına başvurular, 13 Ocak-07 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Sınav sonuçları yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir. Bu sınavın sonuçları diğer yükseköğretim kurumlarına yerleştirme, yatay geçiş, dikey geçiş vb. işlemlerde kullanılamaz.

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 2023 yılında girecekler yalnızca o yıl yapılacak tercihlerde puanlarını kullanabilecekler. 2024 ve sonraki yıllar için tekrar sınava girilmesi gerekmektedir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-MSÜ Kılavuzu’nda yer almaktadır. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2023-MSÜ’ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2’nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ÖSYM tarafından uygulanacak olan 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2023-YKS) başvurularını yapmaları ve Harp Okulları için 2023-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2023-YKS’nin 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

2023-MSÜ Başvuru Kılavuzu

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.