2022 TYT Türkçe Konuları PDF ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2022 Yılında ÖSYM tarafından yapılacak olan TYT Türkçe Konuları belli oldu.Sizlere bu yazımızda TYT Türkçe konuları hakkında bilgi vereceğiz.

İlk oturum olan ve katılımı zorunlu olan Temel Yeterlilik Testi’nde adaylara toplam 120 soru sorulmaktadır. Bu 120 soru içerisinde 40 adet Türkçe sorusu bulunmaktadır.

Adayların Temel Yeterlilik Testi puanlarının hesaplanabilmesi için Türkçe testinden veya Matematik testinden en az 0,5 net yapmaları gerekmektedir.

Birinci Oturumda yapılacak Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nde; 40 Türkçe , Sosyal Bilimler; Tarih (5 soru),Coğrafya (5 soru),Felsefe (5 soru),Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (5 soru) toplam 20 soru ve 40 Temel Matematik, 20 Fen Bilimleri; Fizik (7 soru),Kimya (7 soru),Biyoloji (6 soru) olmak üzere toplam 120 soru sorulacaktır. Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin süresi 135 dakikadır.

Türkçe Testi Kapsamı ; Türkçeyi doğru kullanma, okuduğunu anlama ve yorumlama, kelime hazinesi, temel cümle bilgisi ve imla kurallarını kullanma becerilerini ölçmeye yönelik sorulardan toplam 40 soru sorulacaktır.

TYT TÜRKÇE KONULARI 

 

Sözcükte Anlam

Deyimler ve Atasözleri

Cümlede Anlam

Paragraf

Sözcük Türleri

(isim-isim tamlamaları-sıfat-zamir-zarf-edat-bağlaç-ünlem-fiil-ek fiil)

Fiilimsi ( Eylemsi )

Eylemde Çatı

Sözcükte Yapı

Cümlenin Ögeleri

(cümlenin ögeleri-ara söz , ara cümle – cümlede vurgu)

Cümle Türleri

Ses Bilgisi

Yazım Kuralları

Noktalama İşaretleri

Anlatım Bozuklukları

(anlamla ilgili anlatım bozuklukları – dil bilgisiyle ilgili anlatım bozuklukları)

 

Uyarı: Yeni güncellenen sisteme göre düzenlenmiş olup, YKS sınav sistemine uygun konular yayınlanmıştır.

( PDF yakında eklenecektir. )

İlgili Makaleler

7 Yorum

    1. doğru zaten her sene aynı bazen bir iki konu çıkarılırır eklenir önümüzdeki tyt ayt ye kadar çaılışın bunlara sonra ösym açıklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.