2019 İSG 1. Dönem Sınavı Konuları – Soru Dağılımı

2019 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 1. Dönem Sınavı, 18 Mayıs 2019 tarihinde  Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde uygulanacaktır.

 

Sınava başvurular, 4-11 Nisan 2019 tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) aracılığıyla alınacak veya ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden saat 10.00’dan itibaren bireysel olarak yapılacaktır.

 

Sınavda adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacaktır. Her testte 50 soru yer alacaktır. Aynı tarih ve saatte 5 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecektir. Testler içinde ortak sorular da yer alabilecektir.

 

  • İş Yeri Hekimliği Testi
  • C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
  • B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
  • A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
  • Diğer Sağlık Personeli Testi

 

Sertifika alanlarına bağlı olarak sınava başvuran aday sayısının 3.000 ve altında olduğu durumlarda, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından uygun görüldüğü takdirde kısmen ya da tamamen yazılı sınav yapılabilecektir. Yazılı sınavda en az 20 açık uçlu soru yer alacaktır. 5.000 ve altında adayın başvurduğu sertifika alanlarında sınav, elektronik ortamda Ankara’da yapılabilecektir.

 

1.Dönemde tüm sertifika alanlarında sınav yapılacaktır ancak, 1. Dönem Sınavına başvuran aday sayısının 100 ve 100’ün altında olduğu sertifika alanlarında 2. Dönemde sınav yapılmayacaktır.

 

Sorular ekte yer alan Temel Eğitim Müfredatı Konularından hazırlanacaktır. Testte tüm eğitim konularından soru  yer almayabilecektir. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik risk etmenleri hem “teknik” hem de “mevzuat” başlığı altında değerlendirilebilecektir.

İş yeri hekimliği grubu sınav konuları ile soru yüzdelikleri aşağıdaki gibidir

 

 

 

NO

 

 

KONU

YAKLAŞIK

YÜZDE (%) ORANI

1 Hukuk 5
2 Genel İSG Konuları 15
3 Mevzuat 25
4 Sağlık 50
5 Teknik 5

 

İş Güvenliği Uzmanlığı Testleri, A Sınıfı İş Güvenliği Testi’nin zorluk derecesi en yüksek olmak üzere sınıflandırılacaktır.

A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı grubu sınav konuları ile soru yüzdelikleri aşağıdaki gibidir

 

 

 

NO

 

 

KONU

YAKLAŞIK YÜZDE (%)

ORANI

1 Hukuk 5
2 Genel İSG Konuları 15
3 Mevzuat 30
4 Sağlık 10
5 Teknik 40

 

 

Diğer sağlık personeli grubu sınav konuları ile soru yüzdelikleri aşağıdaki gibidir:

 

 

 

 

NO

 

 

KONU

YAKLAŞIK

YÜZDE (%) ORANI

1 Hukuk 5
2 Genel İSG Konuları 30
3 Mevzuat 20
4 Sağlık 35
5 Teknik 10

 

 

Sınavda ek süre verilmek kaydıyla adaylara deneme soruları sorulabilecektir. Deneme sorular, değerlendirme işlemine dâhil edilmeyecektir. Deneme sorular, birbirine denk sonuçlar üreten sınavlar yapabilmek için benzer güçlük derecesi ve ayırt edicilik özellikleri olan soruları tespit etmek amacıyla gerçek sınavlarda sorulan fakat değerlendirme aşamasında puanlama dışı bırakılan sorulardır

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Lütfen AdBlock vb. reklam engelleyici eklentiler için sitemizi istisna olarak ekleyin veya devre dışı bırakın. Sonra sayfayı yenileyip sitemizde gezebilirsiniz.